Transport Du kan  levere bilen til oss i Riga selv, du får da en fin opplevelsesrik tur. Ferge fra Stockholm får du for ca €250  med Tallink Det er også mulig å ta bilferge mellom Nyneshamn i Sverige og Ventspils I Latvia med Stena Line ( Dette er en trailer ferge) . Du får også rimelige flybiletter mellom Riga og Gardermoen med Norwegian og Airbaltic , mellom Torp ( Sandefjord) og Riga. Samt fra Bergen og Trondheim. Booker du noen uker i forveien kan du slippe unna med noen hundrelapper om du ikke vil vente på bilen din men komme tilbake og hente den når den er ferdig. Flyplassen i Riga er ca 10 km fra sentrum av Riga og det er enkelt å komme seg til og i fra flyplassen med offentlig transport eller drosje. 

Biler med maks egenvekt 2200 kg maks lengde 5 m og høyde 2.4m kan vi arrangere med transport for på biltransporter til Riga fra SørNorge. Pris fra € 800,-. Transport kan som regel utføres på 2 til 3 ukers varsel. Vi arrangerer med transport fra Vest, Sør og Nordnorge også kontakt oss for pris. 

For returtransport , eller før returtransport er det anbefalt  at du som kunde besiktiger bilen selv på verkstedet i Riga slik at vi i sammen får gått igjennom bilen etter ferdiggjøring. Dette er også veldig greit i forbindelse med eventuelle mangler ved leveransen. Alle fakturaer og frakt må være oppgjort før returtransport. 

Vær klar over at verkstedene vi benytter og Sia VipAuto Plus er Latviske firma og at det er du som kunde som må bære kostnadene med transport tilbake til verkstedet ved eventuelle reklamasjoner / garantier. Alt arbeid, garanti , deler , etc er Ex works (EWH) Riga. Etter restaurering må det taes en etterkontroll etter 1000 Km og eller 3 mnd til 1 år hos oss hvor feil og reklamasjoner blir rettet. 

For å unngå dobbel MVA gjøres det midlertidig import av bil eid av privatpersoner inn til EU. Kostnadene med dette beløper seg til ca 150 € og ca det samme ved retur ( export tilbake til Norge  150 € altså ca 300 € totalt. Når dette er gjort fakturerer vi alle beløp uten Latvisk MVA til deg og ved retur tilbake til Norge belastes det 25% Norsk MVA. Om bil leveres til oss i Latvia og midlertidig import til EU ikke er gjort belastes det 21% Latvisk MVA på fakturaer fra oss. Dette gjelder privatpersoner og ikke mva registrerte firmaers firmabiler hvor det er annen fremgangsmåte.  

For grensepassering inn til Norge gjøres mva betaling i henhold til faktura fra Verkstedet i Riga på grenseovergangen. For firmaer så er det på grensestasjonen i Ørje kontor fra KGH Customs Services som gjør papirarbeide for fortolling ( mva) for ca 620 kr + mva + div gebyrer så regn med ca kr 1200,- til de. De har telefonnummer +47 69 81 99 40 og er åpne til 21 på kvelden. Vi kan utføre grensedeklarasjonen hos KGH Custom Services på vegne av kunde for € 50,- om vi transporterer bilen.

Alle priser på denne siden er oppgitt under forutsettning at det er minimum € 3000,- i arbeid på bil som utføres igjennom Sia VipAuto Plus, Latvia. De samme prisene er gjeldende for transport ved eventuelle reklamasjoner. 

Det kan til tider være reserverte transporter for uker og måneder frem i tid hos transportselskapet vi benytter så avklar transport god tid i forveien. 

 

Fergehavnen i Riga er i gangavstand fra sentrum og gamlebyen. 

Om du ønsker å vente på bilen i Riga er det mange hyggelige og prisgunstige hotell i Riga. Litt for enhver smak du finner Hoteller og priser her.